המתכונים הבאים משלבים תרד, המכיל כמות גבוהה של נוגד החמצון לוטאין, וביצה שמכילה לוטאין וזאקסנטין.

מחקרים הראו כי לוטאין וזאקסנטין הם נוגדי חמצון האופייניים לעין ומסייעים בהגנה על הרשתית ומקולת העין מפני פגיעה חמצונית ובסינון קרני האור הכחול המזיק לעין.

זאקסנטין ולוטאין אינם נהרסים בחימום, כמו למשל בישול, אלא אפילו נעשים זמינים יותר לגוף ולכן מתכונים אלו הם דרך מצוינת להוסיף לוטאין וזאקסנטין לתזונה היומיומית.

rice recipe

מתכון אורז עם חומוס ותרד:
מצרכים:
1 כוס אורז
1 כוס גרגרי חומוס מבושל (ניתן גם קפוא או משימורים)
3 כוסות עלי תרד חתוך
½ בצל
½ כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
⅓+1 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים תרד ומבשלים עד שמתרכך.
מוסיפים את החומוס והאורז ומערבבים הכל יחד.
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
בתיאבון

egg recipe

מתכון שקשוקה תרד: (מתכון עבור 3-6 אנשים)
מצרכים:
שמן זית לטיגון
1 חבילת תרד
½ בצל סגול
½ מיכל שמנת לבישול 9-10%
½ כוס מים רותחים
⅓ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
6 ביצים

הוראות הכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים תרד ומטגנים עד שמתרכך.
מוסיפים את המים, השמנת והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מורידים את החום ומחכים שיסמיך מעט.
מוסיפים את הביצים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה.
בתיאבון

PP-EYL-IL-0348-1